TERVEHDYS KAIKILLE HIIHDON JA LIIKUNNAN YSTÄVILLE!

Kainuun Hiihtoseura sai järjestettäväkseen 70-vuotisjuhlavuotenaan SM-hiihdot Kajaaniin. Kajaanin kaupunki täyttää samana vuonna 350 vuotta, joten kisajärjestelyt sopivat hienosti molempiin juhlavuosiin.

Juhlavuonna järjestettävät SM-hiihdot järjestetään yhteistyössä Kajaanin Hiihtäjien kanssa, mikä osaltaan lähentää myös paikallista yhteistyötä.

Lisäksi järjestelyillä pyritään siihen, että Kajaani saa tulevaisuudessa yhä suurempien kisojen järjestämisiä, olemmehan sijaintimme puolesta keskellä Suomea ja kisat pystytään järjestämään aina talvisissa olosuhteissa. Lisäksi maastohiihto-olosuhteet saadaan aina kisojen arvon mukaiselle vaatimustasolle.

Kajaanin kaupunki on mukana myös tukemassa kisajärjestelyjä ja varsinkin latu-urien leveyteen, turvallisuuteen sekä pohjaan on yhteistyössä UPM:n kanssa levitetty hake, mikä parantaa huomattavasti latupohjia sekä mahdollistaa hyvän latupohjan tekemisen heti, kun syystalvella lumi tulee.

SM-hiihtojen ajankohta, 31.3.-1.4. on kuitenkin tällä leveysasteella niitä viimeisiä varmoja aikoja, että kilpailut saadaan pidettyä hyvissä olosuhteissa ja toivottavasti sään puolesta on mitä parhain ulkoilu- ja hiihtosää.

Hiihdettävät matkat Kajaanin SM-kisoissa ovat seuraavat:

Lauantaina on naisten 3x5 km:n viesti ja miesten 4x10 km:n viesti ja molemmissa viesteissähän Kainuulla on puolustettavanaan talven 2000 viestimestaruudet, sillä Vuokatti Ski Team Kainuu voitti sekä naisten että miesten viestit. Lisäksi Kainuulla on asettaa myös muita kovia viestijoukkueita mitalitaisteluihin.

Sunnuntaina on naisten 30 km:n vapaan hiihtotavan SM-hiihto sekä miesten 50 km:n vapaan hiihtotavan SM-hiihto, ja molemmat hiihdothan hiihdetään katsojaystävällisesti yhteislähdöllä.

SM-hiihdot hiihdetään Lahden 2001 MM-hiihtojen jälkeen, joten Lahden menestymisen myötä tuovat maailman parhaat hiihtäjät Kajaaniin ja kaikilla on silloin mahdollisuus päästä seuraamaan huippuhiihtäjiemme hiihtoa hienoissa kainuulaisissa maisemissa.

Järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa ja järjestäjien tavoitteena on järjestää sellaiset hiihtokisat, että kaikilla kilpailijoilla on tasavertaiset mahdollisuudet menestyä kuntonsa mukaisesti, suuri yleisö pääsee seuraamaan ja nauttimaan kainuulaisesta luonnosta, monipuolisesta järjestelystä ja eritoten SM-kilpailujen hiihtotapahtumasta. Järjestäjät ovat kutsuneet myös kaikki Kainuun peruskoululaiset mukaan, jotta jo nuorena pääsee kokemaan todellista urheilujuhlan tuntua SM-hiihdoissa.

SIIS, OTETAAN KAIKKI SUUNNAKSI KAJAANI 31.3.-1.4. 2001 JA TULLAAN SEURAAMAAN JA KANNUSTAMAAN HIIHTÄJIÄMME HUIPPUSUORITUKSIIN!

Tervetuloa!

Matti Sirkka, Kilpailunjohtaja